REGULAMENT

0. TERMENI FOLOSITI

0.1. ORGANIZATOR este Asociatia Green & Wild, persoana juridica fara scop lucrativ inregistrata in Registrul National ONG sub nr. 10408/A/2010, avand sediul in Cluj-Napoca, Str. Samuel Brassai nr. 11 ap. 1, Jud. Cluj, CIF 27100974.

0.2. COMPETITIE este concursul de alergare montana Trascau Trail Run, editia 2023.

0.3. PARTICIPANT este orice persoana confirmata, care s-a inscris la competitie si a achitat contributia de participare.

0.4. OCROTITOR LEGAL este parintele sau tutorele unui minor.

1. GENERALITATI

1.1. Trascau Trail Run www.trascautrailrun.ro este o competitie sportiva de alergare montana organizata de Asociatia Green & Wild.

1.2. Competitia are 4 probe de concurs: proba de maraton, cu o lungime totala a traseului de aprox. 45 km, proba de semimaraton, cu o lungime totala a traseului de aprox. 23.5 km, proba de cros, cu o lungime de aprox. 8.4 km si proba Family Fun Run cu o lungime de 2.5 km.

1.3. Toate traseele se desfasoara pe drumuri publice, drumuri forestiere, poteci turistice marcate, poteci de munte nemarcate si vor fi semnalizate corespunzator de catre organizatori. Startul si sosirea vor fi amplasate in Rimetea, judetul Alba.

1.4. Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica sau completa regulamentul evenimentului in orice moment, cu respectarea termenelor legale si informarea in prealabil a participantilor prin intermediul site-ului oficial al evenimentului.

1.5. Programul exact al evenimentului va fi comunicat cu cel putin 1 saptamana inainte de inceperea evenimentului pe site-ul oficial. Este responsabilitatea fiecarui participant sa se informeze cu privire la programul evenimentului si la eventualele modificari aduse acestuia.

2. PARTICIPARE

2.1. Participantii trebuie sa ia in considerare faptul ca traseele pot fi solicitante si pot prezenta riscuri semnificative. Inainte de inscriere, trebuie sa evaluati capacitatea dumneavoastra si a echipamentului dumneavoastra de a face fata cerintelor traseului.

2.2. La proba de maraton pot participa persoanele care au implinit varsta de 18 ani si se considera apte de efort sustinut din punct de vedere medical.

2.3. La proba de semimaraton pot participa persoanele care au implinit varsta de 16 ani si se considera apte de efort sustinut din punct de vedere medical.

2.4. La proba de cros pot participa persoanele care au implinit varsta de 14 ani si se considera apte de efort sustinut din punct de vedere medical.

2.5. La proba Family pot participa persoanele cu varsta cuprinsa intre 0-14 ani si se considera apte de efort sustinut din punct de vedere medical.

2.6. Minorii cu varsta cuprinsa intre 16 si 18 ani pentru proba de semimaraton, respectiv cei cu varsta cuprinsa intre 14 si 18 ani pentru proba de cros, respectiv cei cu varsta cuprinsa intre 0-14 ani pentru proba family, vor putea participa numai cu acordul scris al ocrotitorului legal (cel putin unul din parinti sau tutorele), prin care ocrotitorul legal isi da acordul, in mod expres, pentru participarea minorului la concurs, precizand ca a luat la cunostinta regulamentul si cunoaste si isi asuma, alaturi de concurent, riscurile si implicatiile participarii. Daca ocrotitorul legal nu este parintele ci tutorele, atunci e necesara si o dovada corespunzatoare care atesta calitatea de tutore a celui care semneaza acordul pentru participarea minorului la concurs. Acordul se da fie prin predarea catre organizatori a declaratiei pe proprie raspundere in acest sens, fie prin semnarea olografa a acordului de catre ocrotitorul legal prezent personal la inscriere alaturi de concurent. Inscrierea pe site prin inregistrarea unei varste diferite decat cea reala atrage dupa sine eliminarea din concurs.

2.7. Fiecare participant, indiferent de modul de inscriere, trebuie sã semneze la preluarea numarului de concurs, pe langa tabelul de participare si preluarea kit-ului de concurs, si o declaratie pe proprie raspundere, prin care declara ca a fost informat asupra regulamentului, a luat la cunostinta, intelege si isi asuma riscurile medicale, juridice si de alta natura ale participarii la Trascau Trail Run in calitatea ei de competitie sportiva montana de anduranta in teren numai partial amenajat si securizat, prezentand probleme si riscuri specific montane, ce nu pot fi decat partial controlate si compensate de masurile luate de organizatori si prin urmare necesita in continuare atentie si conduita preventiva din partea concurentilor, care nu trebuie sa se concentreze numai asupra aspectelor de competitie si performanta sportiva, dar si asupra comportamentului, echipamentului si altor asemenea aspecte. Neprezentarea unui act de identitate al participantului la validarea inscrierii la fata locului nu va permite participarea la concurs.

2.8. Organizatorul isi rezerva dreptul de a refuza luarea startului sau continuarea cursei pentru persoanele pe care nu le considera apte. Lista acestor situatii este prezentata mai jos, nefiind exhaustiva: in stare de ebrietate produsa de alcool, droguri sau alte substante psihoactive, stare de sanatate alterata vizibil si semnificativ, epuizare fizica sau psihica, echipament total inadecvat.

2.9. Fiecare participant este responsabil de obtinerea avizului medical in baza art. 55 alin. 1 din Legea nr. 69/2020. Participarea la competitie se face pe propria raspundere. Organizatorul nu verifica starea medicala/avizul medical al participantilor, nu evalueaza aptitudinile sportive ale participantilor si nu conditioneaza participarea de promovarea unei sesiuni de calificare. Organizatorul recomanda ca participantii sa detina cel putin experienta anterioara a unei competitii de alergare montana de dificultate similara.

2.10. Participantii minori trebuie sa fie insotiti de un adult pe tot parcursul evenimentului.

2.11. Participantii minori trebuie sa aiba echipamentul de protectie necesar si sa respecte toate regulile de siguranta si de comportament.

2.12. Parintii sau tutorele legal este responsabil pentru siguranta minorului pe durata evenimentului si nu isi poate delega aceasta responsabilitate catre organizator sau orice alta persoana.

2.13. Minorii trebuie sa respecte regulamentul evenimemtului la fel ca si participantii majori.

2.14. Parintii sau tutorele legal sunt responsabili pentru actiunile minorilor in timpul concursului.

2.15. Participantii trebuie sa informeze organizatorul cu privire la orice afectiune medicala preexistenta sau alte conditii care ar putea sa le afecteze capacitatea de a participa la eveniment.

2.16. Organizatorul nu este responsabil pentru orice fel de accident, ranire sau pierdere a bunurilor personale in cadrul evenimentului. Participantii sunt direct responsabili pentru actiunile lor si pentru bunurile personale, iar evenimentul se desfasoara pe riscul si responsabilitatea fiecarui participant.

2.17. Organizatorul isi rezerva dreptul de a refuza participarea minorilor care nu indeplinesc cerintele de mai sus sau care nu pot fi supravegheati corespunzator.

3. CRONOMETRARE. CATEGORII & PROBE DE CONCURS

3.1. Cronometrarea se va face la secunda, de catre arbitrii de la sosire sau prin cronometrare automatizata cu cipuri RFID. Va fi declarat castigator cel care va ajunge in cel mai scurt timp la punctul de Sosire dupa parcurgerea integrala a traseului de la proba la care participa.

3.2. Premii in RON pentru primii 5 concurenti clasati de la categoria OPEN feminin si masculin, la proba de Maraton 45km si Semimaraton 23.5km. Valoarea premiilor pentru categoria OPEN este afisata la sectiunea INFO CURSE.

Premii in produse pentru primii 3 concurenti clasati, feminin si masculin, la urmatoarele categorii de varsta de la probele de Maraton si Semimaraton:

 • feminin: sub 30 ani, 30-44 ani, 45-60 ani, peste 60 ani
 • masculin: sub 30 ani, 30-44 ani, 45-60 ani, peste 60 ani

3.3. Premii in RON pentru primii 3 concurenti clasati de la categoria OPEN feminin si masculin, la proba de Cros 8.4km. Valoarea premiilor pentru categoria OPEN este afisata la sectiunea INFO CURSE.

Premii in produse pentru primii 3 concurenti clasati, feminin si masculin, la urmatoarele categorii de varsta de la proba Cros:

 • feminin: sub 30 ani, 30-44 ani, 45-60 ani, peste 60 ani
 • masculin: sub 30 ani, 30-44 ani, 45-60 ani, peste 60 ani

3.4. In cadrul Trascau Trail Run, cursa Family Fun Run sustine si incurajeaza timpul petrecut in natura de catre copii, in compania parintilor. Ne dorim ca cei mici sa indrageasca concursurile montane, de dragul sportului si in compania altor copii de varsta lor, astfel ca invingatori vor fi toti copiii care iau startul si ajung la linia de sosire. Proba Family NU SE PREMIAZA, toti copiii vor primi medalie de participare.

Urmatoarele categorii de varsta exista la proba Family, doar cu scop informativ, fara a fi premiate:

 • feminin: 0-3 ani, 4-6 ani, 7-10 ani, 11-14 ani
 • masculin: 0-3 ani, 4-6 ani, 7-10 ani, 11-14 ani

3.5. O categorie de varsta, Maraton, Semimaraton sau Cros, masculin sau feminin, pentru a fi valabila, are nevoie de minim 5 participanti inscrisi si validati la categoria respectiva. In caz contrar, categoria cu mai putin de 5 participanti va fi comasata cu categoria de varsta anterioara.

3.6. Pentru a intra in posesia premiului, prezenta concurentului la fata locului, la festivitatea de premiere este obligatorie.

3.7. Doar persoanele inscrise si prezente la fata locului pot participa la tombola de la finalul concursului. De asemenea, este obligatorie pastrarea numarului de concurs pentru a putea intra in posesia premiului. Nu este posibila ridicarea unui premiu in numele altcuiva.

3.8. In cadrul tombolei se vor acorda premii simbolice participantilor inscrisi la eveniment. Castigatorii tombolei vor fi anuntati in timpul desfasurarii tombolei si vor primi premiile respective.

3.9. Organizatorii nu pot fi trasi la raspundere pentru eventualele probleme legate de premii sau orice alte probleme tehnice.

3.10. Premiile acordate prin tombola sunt oferite de sponsori sau parteneri ai festivalului, iar organizatorii nu isi asuma responsabilitatea pentru calitatea sau integritatea acestora.

3.11. Orice tentativa de frauda sau incercare de a influenta rezultatele tombolei va duce la excluderea participantilor implicati si la pierderea dreptului la premii.

3.12. Concurentii premiati la categoria OPEN nu vor mai fi premiati si la categoria de varsta.

3.13. Concurentii premiati la categoria OPEN nu vor putea participa la tombola de la final.

3.14. Castigatorii locului 1 de la Maraton, Semimaraton si Cros, din categoria OPEN, masculin si feminin, vor primi o invitatie la urmatoarea editie a concursului pentru a participa la o proba la alegere (Maraton, Semimaraton sau Cros). Invitatiile castigate nu pot fi transferate sau transmise catre alte persoane. Doar castigatorul are dreptul de a beneficia de aceasta invitatie.

4. ECHIPAMENT

4.1. Participantii sunt responsabili de starea echipamentului utilizat in cadrul concursului.

4.2. Echipamentul obligatoriu este format din pantofi de alergare cu profil montan, bidon de apa (min. 0.5l), foita de ploaie (in caz de vreme rea), folie de supravietuire (in caz de vreme rea).

4.3. Concurentul are obligatia de a purta numarul de concurs intr-un mod vizibil, pe fata tricoului, pe toata durata concursului.

4.4. Concurentul are obligatia de a avea propriul recipient din care sa bea apa/isotonic pe traseu deoarece NU vor exista PAHARE/RECIPIENTE DE UNICA FOLOSINTA la punctele de alimentare/hidratare.

4.5. Echipamentul recomandat de catre organizatori cuprinde, dar nu se limiteaza la: pantofi de alergare, haina de ploaie, sapca, protectie solara, bidon de apa, pahar/bidon cu gura larga pentru apa/izotonic la punctele de hidratare, batoane sau geluri energizante, telefon mobil, bete de trekking.

5. INSCRIEREA IN CONCURS SI VALIDAREA INSCRIERII

5.1. Inscrierea se face prin completarea formularului aflat pe site-ul competitiei, sectiunea Inscriere.

5.2. Dupa completarea formularului, persoana inscrisa va primi un email de confirmare a inscrierii. Inscrierea devine valida dupa confirmarea efectuarii platii taxei de inscriere!

5.3. Fiecare inscris va trebui sa achite o taxa de participare, comunicata din timp pe site-ul competitiei. Plata taxei de participare trebuie facuta in termen de 3 zile de la inscrierea pe website-ul competitiei, www.trascautrailrun.ro.

5.4. Ulttima zi pentru efectuarea platii pentru concurs va fi anuntata de catre organizatori iar dupa acea data nu se mai pot face alte plati si validatari pentru concurs indiferent de data cand a fost completat formularul de pe site-ul evenimentului.

5.5. Locurile pentru Editia a 5-a Trascau Trail Run sunt limitate la 530 participanti, astfel: 100 participanti pentru proba de Maraton 45km, 230 participanti pentru proba de Semimaraton 23.5km, 150 participanti pentru proba Cros 8.4km si 50 participanti pentru proba Family Fun Run 2.5km.

5.6. Daca locurile disponibile se epuizeaza iar concurentul nu si-a achitat taxa de participare, desi s-a inscris pe website-ul competitiei www.trascautrailrun.ro, inscrierea respectiva se anuleaza.

5.7. Este recomandat ca fiecare participant sa aiba asigurare medicala valabila si sa isi verifice starea de sanatate inainte de a participa la concurs.

6. ANULAREA PARTICIPARII / SCHIMBAREA PROBEI DE CONCURS

6.1. Daca dintr-un motiv intemeiat persoana inscrisa online doreste sa isi anuleze inscrierea, poate face acest lucru printr-un email trimis la adresa info@trascautraulrun.ro. In cazul retragerii inscrierii, taxa de participare NU POATE FI RETURNATA insa locul poate fi cedat unui alt concurent. Ii incurajam pe cei care nu mai pot concura sa transfere taxa altei persoane si sa anunte organizatorul printr-un email trimis la adresa info@trascautrailrun.ro pana pe data de 20 Septembrie 2023, pentru actualizarea informatiilor.

6.2. In cazul in care concurentul decide sa schimbe proba pentru care s-a inscris el poate face acest lucru printr-un email trimis la adresa info@trascautrailrun.ro pana pe data de 15 septembrie 2023.

6.3. In cazul in care un participant inscris la o proba doreste sa schimbe proba de concurs de la Maraton la Semimaraton sau Cros, nu se va returna diferenta de bani iar kit-ul primit va ramane cel de la proba unde s-a inscris initial. In cazul in care un participant inscris la proba de Semimaraton sau Cros doreste sa se transfere la proba de Maraton, este nevoie de achitarea diferentei de bani, iar kit-ul primit va ramane cel de la proba unde s-a inscris initial. In ambele cazuri participantul este rugat sa trimita un email la adresa info@trascautrailrun.ro.

7. CONTRIBUTIE PARTICIPARE EDITIA 2023

7.1. Contributia de participare este prezentata in tabelul de mai jos, dupa cum urmeaza:

 • Maraton 45 km: 200 RON
 • Semimaraton 23.5 km: 150 RON
 • Cros 8.4 km: 150 RON
 • Family Fun Run 2.5 km: 60 RON

7.2. Persoanele cu handicap beneficiaza de inscriere gratuita.

7.3. Dupa data de 3 Septembrie 2023 NU se mai pot face inscrieri. La fata locului NU se mai pot face inscrieri.

7.4. Taxele de participare se pot achita:

 • ONLINE cu card bancar pana pe 3 Septembrie 2023, urmand instructiunile de plata care apar dupa completarea formularului de inscriere de pe website-ul competitiei www.trascautrailrun.ro. Pentru a face plata mai tarziu, se poate folosi link-ul din e-mailul de confirmare a inscrierii.

8. KITUL DE CONCURS

8.1. Pentru a putea participa la oricare dintre probele de concurs, fiecare concurent va trebui sa semneze o declaratie pe proprie raspundere.

8.2. Predarea kit-urilor de concurs se va face in puncte care vor fi comunicate de organizatori si la fata locului, in ziua anterioara concursului. Aceste informatii sunt publice in sectiunea INFO CURSE.

8.3. Pentru ridicarea kit-ului de concurs se va prezenta cartea de identitate a participantului, se va semna tabelul de participare (confirmand astfel si datele personale si categoria in care s-a facut inscrierea) si declaratia pe proprie raspundere, care contine acordul cu privire la regulament, faptul ca a fost inteles si acceptat, si ca se asuma raspunderea pentru riscurile si alte implicatii certe sau potentiale ale participarii la concurs.

8.4. Organizatorul nu isi asuma responsabilitatea pentru daunele sau pierderile suferite de participanti in legatura cu folosirea sau transportul echipamentului si alimentelor primite in kit-ul de participare.

8.5. In cazul in care un participant nu primeste kit-ul de participare la eveniment din motive obiective, cum ar fi probleme cu transportul, acesta poate anunta organizatorul la INFO POINT sau printr-un email la adresa info@trascautrailrun.ro pentru solutionarea situatiei.

8.6. Participantii trebuie sa se inscrie si sa achite taxa de participare inainte de data de 25 august 2023 pentru a beneficia de marimea tricoului garantata, in functie de optiunea selectata in formularul de inscriere. Pentru cei care se inscriu dupa data de 25 august 2023 si pana la data de 1 septembrie 2023, tricoul editiei va fi asigurat, dar nu se garanteaza marimea tricoului. Tricourile vor fi distribuite in ordinea achitarii taxei de participare. In cazul in care tricourile in marimea dorita nu mai sunt disponibile, organizatorii vor oferi participantilor o alta optiune (de exemplu, tricouri intr-o marime mai mare sau mai mica).

8.7. Organizatorii vor face eforturi pentru a oferi participantilor tricouri in masura disponibilitatilor, dar nu pot garanta ca toti participantii inscrisi dupa data de 25 august 2023 vor primi tricouri in marimea dorita. Participantii sunt responsabili de completarea corecta a formularului de inscriere, inclusiv selectarea marimii tricoului dorit. Organizatorii nu isi asuma responsabilitatea pentru tricourile care nu se potrivesc din cauza informatiilor incorecte furnizate in formularul de inscriere.

9. START & PUNCTE DE CONTROL/ALIMENTARE

9.1. Startul la proba de Maraton 45 km se va da la ora 07:00.

9.2. Startul la proba de Semimaraton 23.5 km se va da la ora 09:00.

9.3. Startul la proba de Cros 8.4 km se va da la ora 10:00.

9.4. Startul la proba de Family Run 2.5 km se va da la ora 14:00.

9.5. Pe parcursul traseului vor fi amenajate puncte de control si puncte de realimentare, unde se vor gasi bauturi energizante, apa, fructe, glucoza. Punctele de control si punctele de realimentare vor fi marcate corespunzator si vor fi vizibile. Acestea sunt marcate pe harta din sectiunea TRASEE.

10. SEDINTA TEHNICA & TIMP LIMITA

10.1. Vor fi trei sedinte tehnice:

 • vineri 22 septembrie 2023 la ora 20:00 (maraton, semimaraton si cros)
 • sambata 23 septembrie 2023 la ora 06:45 pentru proba de maraton
 • sambata 23 septembrie 2023 la ora 08:45 pentru proba de semimaraton
 • sambata 23 septembrie 2023 la ora 09:45 pentru proba de  cros

10.2. Timpul intermediar de parcurgere a traseului de maraton este: 6 h – masurat la Punctul de control din zona Pestera Huda lui Papara. Timpul limita de parcurgere a traseului de maraton este 10 ore.

10.3. Timpul intermediar de parcurgere a traseului de semimaraton este: 4,5 h – masurat la Punctul 2 de control/hidratare/alimentare (PC-2 Ardascheia). Timpul limita de parcurgere a traseului de semimaraton este 6 ore.

10.4. Timpul limita de parcurgere a traseului cros este de 3 ore.

10.5. Timpul limita de parcurgere a traseului Family Fun Run este de 1 ora si 30 minute.

11. CONDUITA

11.1. Participantii nu vor parcurge traseul competitiei in grupuri compacte, ci vor asigura un spatiu suficient si sigur pentru a fi depasiti de alti participanti. Pe sectiunile inguste, participantii vor pastra o structura insiruita, care sa asigure posibilitatea depasirii de catre alti participanti. Participantii vor circula pe latura traseului orientata inspre versant.

11.2. Este strict interzisa depasirea prin contact fizic direct/indirect sau intimidare de orice fel. Participantii mai rapizi isi vor alerta verbal prezenta inainte de a depasi participantii mai lenti. Depasirea va avea loc intotdeauna pe latura dinspre vale, fiind strict interzisa depasirea unui participant pe latura dinspre versant. Participantii competitivi vor pune in prim plan siguranta celorlalti participanti si in plan secund interesul competitional.

11.3. Pe sectiunile de traseu abrupte, participantii isi vor adapta viteza si cadenta pentru a evita dislocarea de materiale care ar putea accidenta participantii din vale.

11.4. Participantilor le este strict interzisa orice forma de agresiune, fie ea fizica, verbala sau non-verbala, in raport cu orice alta persoana aflata in perimetrul competitiei. Participantilor le este strict interzisa proferarea, propagarea, purtarea, aplicarea sau amplasarea unor mesaje care exprima/instiga la ura sau discriminare.

11.5. Participantilor le este strict interzisa proferarea, propagarea, purtarea, aplicarea sau amplasarea unor mesaje care exprima/instiga la ura sau discriminare.

11.6. Se recomanda ca, in cazul in care un participant identifica un comportament pe care il considera anti-social, contrar prezentului regulament, ordinii publice sau bunelor moravuri, sa sesizeze evenimentul oricarui reprezentant al organizatorului, cu indicarea numarului de concurs al autorului comportamentului reprosat.

12. DESCALIFICARE / RETRAGERE DIN CURSA

12.1. Organizatorii isi rezerva dreptul de a descalifica sau de a retrage din cursa orice concurent daca nu respecta acest regulament sau intr-una din urmatoarele situatii:

 • pierderea numarului de concurs;
 • ratarea unui punct de control;
 • abaterea de la traseul impus de catre organizatori, nerespectarea traseului prin folosirea de scurtaturi;
 • utilizarea unui mijloc de transport in timpul cursei;
 • parasirea echipamentului pe traseu sau aruncarea de gunoaie si resturi pe traseu (ambalajele utilizate pot fi lasate la punctele de control si alimentare);
 • comportament nesportiv fata de alti concurenti sau lipsa de respect fata de oficiali, organizatori, public sustinator, localnici;
 • depasirea timpului limita;
 • in cazuri exceptionale.

13. ABANDONUL

13.1. In cazul in care concurentul decide sa abandoneze, el este obligat sa isi anunte intentia la cel mai apropiat punct de control si sa urmeze intocmai instructiunile primite de la organizator. Continuarea cursei se poate face doar pe propria raspundere – organizatorii nu mai garanteaza ca pe traseu vor mai fi voluntari, puncte de alimentare functionale, marcaje, etc. iar concurentul se considera in afara concursului.

14. TRASEU. ALTE DECIZII CU PRIVIRE LA CONCURS

14.1. Pe parcursul concursului circulatia rutiera pe drumurile publice nu va fi restrictionata, de aceea pe o scurta portiune de traseu se pot intalni autovehicule. Acest fapt atrage asupra participantilor obligatia de a respecta regulile de conduita in trafic impuse de lege.

14.2. Va exista un punct de prim ajutor unde se va asigura serviciu medical de specialitate in caz de nevoie.

14.3. In caz de forta majora (orice evenimente care ar putea influenta buna desfasurare a concursului, cum ar fi: inundatii majore, dezastre naturale sau evenimente politice majore) care determina organizatorii sa anuleze competitia, taxa de participare nu va fi returnata.

15. LIMITAREA RASPUNDERII

15.1 Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica sau ajusta traseul de concurs in functie de conditiile meteo, starea terenului sau chiar de a opri cursa in cazuri exceptionale. Orice modificare a traseului va fi semnalizata corespunzator (ca de altfel intregul traseu) si comunicata concurentilor cel mai tarziu la sedinta tehnica din preziua concursului.

15.2 Fata de specificul traseului de concurs, respectiv fata de scopul competitiei de a provoca agilitatea si anduranta participantilor, organizatorul nu garanteaza stabilitatea si aderenta suprafetelor, curatarea traseului de corpuri mobile, vizibilitatea marcajelor in conditii de ceata/ ploaie/intuneric, alegerea celei mai facile/sigure/vizibile rute si alte asemenea. Organizatorul nu garanteaza ca traseul este liber de obiecte sau animale si nu isi asuma paza juridica pentru niciun obiect sau animal cu care ar putea interactiona participantii pe traseu sau in perimetrul de concurs.

15.3 Organizatorul nu raspunde pentru niciun prejudiciu patrimonial sau nepatrimonial pe care participantii si/sau succesorii in drepturi ai acestora il pot suferi in legatura cu parcurgerea traseului sau deplasarea in afara traseului, indiferent daca prejudiciul este cauzat de o persoana, un lucru sau un animal.

15.4 Perimetrul de concurs face parte din domeniul public si nu este controlat sau restrictionat de organizator. Organizatorul nu este in masura sa asigure un serviciu de protectie si paza pe perioada desfasurarii concursului. Organizatorul nu raspunde pentru niciun prejudiciu ce ar putea fi adus bunurilor detinute de participanti sau aflate in paza juridica a acestora.

15.5 Organizatorul nu presteaza servicii medicale, de salvare montana, evacuare sau transport. Organizatorul asigura prezenta unei echipe de prim-ajutor calificat, dotata cu o ambulanta tip B si a unui echipaj salvamont. Organizatorul nu raspunde pentru disponibilitatea, dotarile sau serviciile echipelor de salvare si/sau prim-ajutor.

15.6 Organizatorul nu garanteaza disponibilitatea de lichide la punctele de hidratare pentru toti participantii, consumul acestora fiind variabil si imprevizibil. Organizatorul nu raspunde de conduita de hidratare a participantilor, respectiv nu raspunde pentru deshidratarea sau supra-hidratarea (hiponatremia) participantilor.

15.7 In situatia in care un organ administrativ sau jurisdictional dispune antrenarea raspunderii organizatorului pentru orice prejudiciu patrimonial/nepatrimonal suferit de un participant, raspunderea organizatorului este limitata la echivalentul valoric al contributiei de participare achitate de participantul in cauza.

15.8. Organizatorul nu raspunde de conduita de hidratare a participantilor, respectiv nu raspunde pentru deshidratarea sau supra-hidratarea (hiponatremia) participantilor.

15.9. Evenimentul nu are un perimetru delimitat si organizatorii nu sunt responsabili pentru pierderea, furtul sau deteriorarea bunurilor participantilor.

15.10. Evenimentul este sustinut de mai multi sponsori si parteneri. Acestia nu sunt responsabili sau direct implicati in activitatile desfasurate de participanti si nu pot fi trasi la raspundere pentru orice fel de daune sau accidente produse pe parcursul evenimentului.

15.11. Sponsorii si partenerii evenimentului nu pot fi considerati responsabili pentru calitatea, integritatea sau siguranta echipamentului sau materialelor folosite de participanti.

15.12. Orice informatie sau recomandare oferita de sponsorii sau partenerii evenimentului trebuie sa fie considerata in cadrul discutiilor generale si nu poate fi interpretata ca sfaturi profesionale sau garantii.

15.13. Organizatorul nu garanteaza calitatea sau siguranta produselor sau serviciilor oferite de sponsori si parteneri. Participantul isi asuma toate riscurile asociate cu utilizarea acestor produse si servicii (de exemplu produse castigate la tombola). Participantii trebuie sa verifice in mod independent produsele oferite de sponsori sau parteneri si sa ia toate precautiile necesare inainte de a le utiliza.

15.14. In cazul in care un participant intampina probleme cu un produs oferit de un sponsor sau partener al evenimentului, acesta trebuie sa contacteze direct furnizorul sau producatorul pentru a rezolva problema.

15.15. Participarea la eveniment implica acordul de a primi informatii si promotii de la sponsori sau parteneri prin intermediul e-mailului sau al mesajelor text. Organizatorul nu este responsabil pentru informatiile sau promotiile oferite de sponsori sau parteneri.

16. PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

16.1 Organizatorul prelucreaza urmatoarele date cu caracter personal ale participantilor la concurs:

 • Nume si prenume, prelucrate in scopul constituirii listei de concurs, a atribuirii numerelor de concurs, a intocmirii si publicarii clasamentelor;
 • Codul numeric personal, prelucrat in scopul identificarii concurentului, a confirmarii varstei, a incadrarii in categoria competitionala de varsta;
 • Adresa de domiciliu si datele documentului de identitate, prelucrate in scopul identificarii/contactarii participantului in legatura cu aspectele pe care participantul le declara pe propria raspundere;
 • Adresa de e-mail, prelucrata in vederea confirmarii inscrierii la concurs, a transmiterii de detalii in legatura cu concursul, precum si a unor informatii fara caracter comercial in legatura cu evenimente viitoare sustinute de organizator;
 • Capturi foto/video, prelucrate in scopul promovarii concursului in presa sau pe retelele de socializare.

16.2 Prin inscrierea la concurs, participantul isi da consimtamantul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal in scopurile indicate.

16.3 Organizatorul nu transmite datele participantilor catre entitati terte; organizatorul transmite capturile foto/ video catre parteneri si sponsori, pentru a fi folosite in scopul promovarii imaginii partenerilor si a organizatorului.

16.4 Datele cu caracter personal colectate de organizator in calitate de operator pot fi prelucrate de persoana imputernicita de operator S.C. RACEHUB S.R.L., avand sediul social in Cluj-Napoca, Str. Theodor Pallady nr 6, ap 3, Jud. Cluj, J12/5068/2017, CUI 38019370, in scopul asigurarii unor servicii digitale de organizare a competitiei in legatura cu inscrierea participantilor, plata contributiilor, alocarea numerelor de participare, cronometrarea competitiei prin cipuri RFID, publicarea rezultatelor competitiei.

16.5 Datele cu caracter personal prelucrate de operator vor fi pastrate in istoricul competitiilor anterioare. Numele, prenumele, categoria de sex si varsta a participantilor vor fi publicate pe site-ul organizatorului pentru a da posibilitatea participantilor sa se raporteze la ele pentru palmaresul personal. Orice participant are dreptul sa isi exercite drepturile recunoscute de Capitolul III al Regulamentului UE nr. 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal.

17. PROTECTIA MEDIULUI INCONJURATOR

17.1. Este strict interzisa aruncarea deseurilor de orice fel, in orice loc de pe traseu, in afara celor amenajate sau la punctele de control. Cei care nu respecta aceasta regula vor fi descalificati.

17.2. Fiecare concurent trebuie sa isi aduca propriul recipient din care sa bea apa/ isotonic. NU vor exista PAHARE/RECIPIENTE DE UNICA FOLOSINTA la punctele de alimentare/hidratare de pe traseu.

17.3. Incurajam participantii sa foloseasca propriile recipiente si tacamuri pentru mancare.

17.4. Participantii trebuie sa respecte orice restrictii privind accesul la zonele de protectie a naturii si sa nu incalce nicio regula privind protectia mediului inconjurator.

17.5. Este interzisa distrugerea sau vandalizarea mediului inconjurator in orice fel, inclusiv: indepartarea plantelor, strivirea florilor sau a pasarilor, distrugerea habitatelor animalelor sau aruncarea gunoiului in afara locurilor special amenajate.

17.6. Este recomandat sa folositi materiale si obiecte reciclabile ori de cate ori este posibil.

17.7. Este interzisa utilizarea oricarui tip de substante chimice sau toxice in apropierea zonei de start sau a oricarei alte zone de pe traseele concursului.

17.8. Toti participantii sunt responsabili sa respecte aceste reguli si sa ia masurile necesare pentru a asigura protectia mediului inconjurator in timpul concursului. Incalcarea acestor reguli poate duce la sanctiuni, inclusiv la descalificarea de la concurs.

18. PARCARE

18.1. Organizatorii nu sunt responsabili de parcarea masinilor. Participantii sunt singurii responsabili de gasirea unui loc de parcare adecvat si sigur.

18.2. Participantii nu au voie sa blocheze porti si cai de acces cu masinile lor. Este important ca portile si caile de acces sa ramana libere pentru echipamentele si vehiculele de urgenta, precum si pentru alti participanti sau localnici.

18.3. Nu este permisa parcarea in zonele desemnate ca fiind restrictionate sau interzise pentru parcare. Aceste zone pot fi marcate cu semne, marcaje sau alte indicatii specifice si trebuie respectate in totalitate.

18.4. Participantii care parcheaza pe marginea drumului nu trebuie sa impiedice traficul in niciun fel. Este important sa se permita fluxul liber al traficului in jurul evenimentului si sa se evite crearea de blocaje sau situatii periculoase.

18.5. Participantii trebuie sa-si parcheze masinile intr-un mod ordonat si sa asigure o distanta suficienta intre vehicule. Acest lucru ajuta la maximizarea utilizarii spatiului de parcare si la evitarea situatiilor de incurcatura.

18.6. Nu este permisa parcarea in locuri marcate ca fiind zone de evacuare sau de urgenta. Aceste locuri trebuie sa ramana libere pentru accesul echipelor de interventie si pentru evacuare in caz de necesitate.

18.7. Participantii sunt sfatuiti sa isi asigure masinile in mod corespunzator si sa nu lase obiecte de valoare la vedere in interiorul vehiculelor. Organizatorii nu isi asuma raspunderea pentru eventualele daune sau furturi din masini.

18.8. Participantii sunt rugati sa respecte orice alte reguli si indicatii specifice privind parcarea, care pot fi furnizate de catre organizatori sau personalul desemnat la fata locului.

Va multumim!