#Numărul4 cu Sorin Barboș, entuziasmul și sufletul Trascău Trail Run

Alerg pentru a învinge durerea, sau pentru a fi învins de aceasta.

Sorin Barboș

Sorin iubește muntele iar Rimetea are un loc aparte în sufletul lui, datorită concursului de cățărare (RICO) și a concursului de trail running (al vostru, Trascau Trail Run), care îi poartă semnătura. Optimist, entuziasmat, dedicat, Sorin trăiește sportul în toate formele lui.

1. De ce te-ai apucat de alergat? / De ce alergi?

Având în vedere momentul în care s-a întâmplat minunea, nu pot spune cu exactitate ce anume m-a determinat să fac asta. Pot doar să presupun că, copil fiind, în clasa a IV, plin de energie si dornic de a mă afirma printre cei de varsta mea, am participat la selecția pentru școala cu program sportive, ce a avut loc la scoala generală din cartier. De aici a început aventura care a durat 8 ani, perioadă in care mi-am descoperit atracția pentru cursele lungi, în afara pistei de atletism. Dupa liceu, am renunțat la sportul de performanță pentru a mai pune cateva kg, insă cum Doamne Doamne a avut alte planuri pentru mine ma trezesc la inceputul lui 2008 participând la primul concurs de ski de tură organizat de nimeni altul decat Lucian Clinciu. De aici a fost doar un pas până la participarea mea la MPC, maratonul Piatra Craiului.

Alerg pentru a învinge durerea, sau pentru a fi invins de aceasta.

2. O cursa sau o competiție de care esti mandră/mandru?

2009 Marathon du Mont Blanc 42km e ceva ce nu voi uita niciodata. 2018 Retezat Maraton 21km mă durea și sufletul la final, dar am reusit ceea ce nu credeam că voi mai face vreodată.

3. Care a fost o cursa internatională la care ai participat sau la care vrei să participi?

Marathon du Mont Blanc – cursa pe care, dacă ești alergător montan e bine să o alergi. Nu există cuvinte pentru a descrie ce se înâmplă acolo, cu tine și cu restul oamenilor.

4. La ce te gândești în timpul unei alergări lungi?

La tot ceea ce ma înconjoară, la natură și complexitatea ei.

Cel mai bine poţi ȋnţelege şi aprecia un concurs, prin ochii şi gȃndul celor ce ȋl aleargă. Cea de a 4a ediţie Trascau Trail Run vine cu 4 ȋntrebări pe care le adresăm celor ce ne-au alergat, la semi sau cros, de 1,2 sau chiar 3 ediţii. Ne-am dorit să vă inspirăm, să vă apropiem de noi, iar data viitoare cȃnd ne alergaţi să simţiţi că aveţi prieteni cu voi la linia de start!