#Numărul4 cu Simona Mititelu

Alergarea este pasiunea care ȋmi hrăneşte sufletul şi mintea, este modul meu de a medita şi de a mă relaxa.

Simona Mititelu

Simona e un vindecător cu mâini miraculoase și un zâmbet de milioane. Te întâmpină și cu bună dispoziție, de fiecare dată. Ne-am întânit la multe competiții precum MPC, Cugi Race, VMT sau Primavera. Simona obișnuiește să alerge distanțe mai lungi, maraton sau ultra, deci am fost bucuroși să o vedem pe lista de participanți de la TTR, de două ori până acum.

1. Ai o cursă sau o competiţie de care eşti super mȃndra?

Sunt super mȃndra de mine pentru simplu fapt că alerg, indiferent de cȃt durează alergarea sau de distanţa parcursă. Ȋn primul rȃnd, Trascau Trail Run este competiţia care m-a făcut să dau tot ce am avut mai bun ȋn acel moment (ediţia 2020) şi să-mi ȋmping limitele fizice la maximum, reuşind să termin cursa ȋntr-un timp mai scurt decȃt cel din ediţia anterioară. ȋn al doilea rȃnd, am avut ocazia să ‘donez’ acei kilometri unei cauze care m-a sensibilizat. Din aceste motive, sunt foarte mȃndră de cursa pe care am facut-o ȋn cadrul ediţiei TTR 2020.

2. Ce loc ocupă alergarea ȋn viaţa ta?

Alergarea ocupă un loc important ȋn viaţa mea. Este pasiunea care ȋmi hrăneşte sufletul şi mintea, este modul meu de a medita şi de a mă relaxa. Este acea bucurie măruntă care ȋmi umple viaţa.

3. Ce impact are pentru tine comunitatea de alergători?

Comunitatea de alergători mă ajută, ȋntr-o oarecare măsură, să rămȃn motivată şi să păstrez ȋn mine un spirit competiţional. Este minunat cȃnd ne ȋntȃlnim la starturi şi finishuri şi ȋmpărtăşim această nebunie, alergarea pe munte!

4. Cum faci să previi accidentările şi să alergi fără dureri?

Deşi, ȋn aparenţă alergarea poate părea un sport simplu, nu este nici pe departe aşa. Pentru a putea alerga pe termen lung şi a preveni accidentările, iau ȋn considerare multe aspecte: calitatea pantofilor sport, nutriţia şi hidratarea, odihna, alternarea alergărilor de intensitate mare cu alergările easy şi, nu ȋn ultimul rȃnd, exercţiile de forţă.

Cel mai bine poţi ȋnţelege şi aprecia un concurs, prin ochii şi gȃndul celor ce ȋl aleargă. Cea de a 4a ediţie Trascau Trail Run vine cu 4 ȋntrebări pe care le adresăm celor ce ne-au alergat, la semi sau cros, de 1,2 sau chiar 3 ediţii. Ne-am dorit să vă inspirăm, să vă apropiem de noi, iar data viitoare cȃnd ne alergaţi să simţiţi că aveţi prieteni cu voi la linia de start!