#Numărul4 cu Lukasz Lichtenberg, alergător şi partener TTR

„Ȋn 2020 TTR a fost pentru mine cea mai aşteptată şi cea mai dificilă cursă şi pot să spun că sunt mȃndru că am putut să particip. Mai ales că a fost un an atipic care ȋnvȃrtit totul ȋn viaţa noastră.”

Lukasz Lichtenberg

Lukasz a participant ȋn 2019 la proba Family şi la Cros iar anul trecut s-a aventurat ȋn proba de Semimaraton. Ne este şi partener, prin compania Biotrem, brand care se ocupă cu realizarea de veselă complet biodegradabilă, produsă din tărâţe de grâu natural.

Vă invităm să ȋl cunoaşteţi ȋn randurile de mai jos, prin mini-interviul “Numărul4”. Textul nu este corectat sau ajustat (trebuie să ştiţi că Lukasz este polonez, mutat ȋn Cluj ȋn 2015), am vrut să vă lăsăm să ȋi cunoaşteţi gȃndurile şi trăirile, aşa cum sunt.

LL

1. La ce te gȃndeşti ȋn timpul unei alergări lungi?

Eu pȃnă ȋn vara 2019 nu am alergat distantce mai lungi ȋn viaţa mea. Ȋn 2018 ȋnainte de prima ediţie TTR a ȋnceput relaţia mea cu Sorin şi parteneriatul Biotrem Romȃnia cu TTR. Tot Sorin m-a motivat de a ȋncepe alergare la TTR ediţia a 2a şi cam aşa a ȋnceput povesta mea cu alergare. Ȋnceputurile au fost cu alergări scurte care s-au transformat ȋn timp ȋn probe mai lungi. Deci eu cȃnd alerg mă simt foarte detaşat de toate problemele de zi de zi. Ele se ȋnvȃrt ȋn jurul meu dar stau la distanţă şi astfel pot să mă concentrez numai la… meditaţie. La curse mai lungi mă gȃndesc despre următorul kilometru şi finish, despre puterile mele, dacă ȋmi ajung pȃnă la capăt şi dacă le distribui suficient de bine ca să termin cursa. Ma gȃndesc despre limitele mele pe care depăşesc

2. Ce nu îți place la alergat?

Nu prea sunt lucruri care nu-mi plac ȋn alergat. M-am regăsit ca ȋn dragoste 😊 Datorita faptului că nu sunt o persoană foarte organizată, poate mai greu ȋmi este să fac antrenamente cu stricteţe. Chaosul mereu mă trage dupa sine. Iar ȋn curse nu ȋmi place faptul că se termină aşa de repede. Chiar dacă uneori sunt epuizat la finish, rămȃne un sentiment că ar putea să dureaze mai mult timp 😊 Poate asta vine din faptul că pentru mine este o plăcere şi remediu şi nu profesionalism orientat doar spre performanţă.

3. O carte care a contribuit la stilul tău prezent de viaţă?

Ultima carta pe care am citit a fost “Homo Sapiens” a lui Rutger Bregman. După lectură m-am ȋntărit ȋn convingere că oamenii din natură lor sunt buni şi că ȋn mod natural ne ȋndrumăm prin iubire şi bunătate, chiar dacă, observȃnd lumea de azi, am putea trage concluzia opusă.

4. Spune-ne despre o cursă/competiţie de care eşti mȃndru.

Pentru mine mereu este o bucurie şi mare emoţii cȃnd pot să particip la o cursă. Mereu mă bucur enorm cȃnd reuşesc să o termin şi cu atȃt mai mult cȃnd o fac cu rezultatul bun pentru mine. TTR rămȃne cursa emblemă pentru mine. Datorită TTR totul a ȋnceput dar şi Rimetea are un loc special ȋn inimiile familei mele. Ȋn 2020 TTR a fost pentru mine cea mai aşteptată şi cea mai dificilă cursă şi pot să spun că sunt mȃndru că am putut să particip. Mai ales că a fost un an atipic care ȋnvȃrtit totul ȋn viaţa noastră.

Cel mai bine poţi ȋnţelege şi aprecia un concurs, prin ochii şi gȃndul celor ce ȋl aleargă. Cea de a 4a ediţie Trascau Trail Run vine cu 4 ȋntrebări pe care le adresăm celor ce ne-au alergat, la semi sau cros, de 1,2 sau chiar 3 ediţii. Ne-am dorit să vă inspirăm, să vă apropiem de noi, iar data viitoare cȃnd ne alergaţi să simţiţi că aveţi prieteni cu voi la linia de start!