Măsuri de protecție sanitară TTR 2020

Prioritatea noastră este sănătatea și siguranța voastră!

Ne-am asigurat că am luat toate măsurile de prevenire a răspîndirii noului coronavirus SARS-COV-2, conform tuturor reglementărilor legislative și a celor mai bune practici.

Dar toate acestea vor fi eficiente doar dacă vom colabora și vom fi responsabili, atât noi organizatorii, voluntarii, presa cât și voi participanții sau susținătorii voștri.

Respectați toate indicațiile organizatorilor și regulile de igienă individuală. Urmăriți toate afișele tematice instalate de organizatori.

Toţi participanţii (sportivi, voluntari, oficiali etc.) trebuie să îşi monitorizeze starea de sănătate şi să respecte cu stricteţe măsurile de bază pentru protejarea împotriva COVID-19, cum ar fi igiena mâinilor, distanţarea socială, evitarea atingerii ochilor, nasului şi a gurii, respectarea igienei respiratorii şi respectarea recomandărilor de a rămâne acasă şi de a solicita asistenţă medicală, dacă există simptome specifice bolii.

În cazul în care ați avut contact cu o persoană pozitivă în ultimele 14 zile, vă rugăm să vă izolați!

În cazul în care aveți simptome asociate infectării cu acest virus: febră, dificultate în respirație, creșterea frecvenței respiratorii, tuse, durere în gât, stare de oboseală, dureri musculare, dureri de cap, greață, diaree, pierderea simțului gustului sau mirosului, vă rugăm să vă izolați!

Dorim să ne asigurăm că cerințele Ordinului nr. 780 din 12 august 2020 și anexa 2, Regulament privind condiţiile necesar a fi respectate în vederea practicării sporturilor individuale în aer liber sunt cunoscute și respectate la TTR 2020.

Prin înscrierea la evenimentul TTR 2020 fiecare participant se obligă să respecte și să pună în aplicare măsurile sanitare prezentate.

Persoanele responsabile cu respectarea măsurilor sanitare sunt: Sinziana Ghinet si Bogdan Cardos.

În tot spațiul evenimentului fiecare participant poartă mască și păstrează distanța fizică față de ceilalți participanți, față de voluntari și organizatori.

Înainte de competiție:

 1. Organizatorii vor delimita cu bandă zona denumită tabăra de bază.
 2. Organizatorul se asigură că echipamentul de protecţie (mască, mănuşi) este purtat corespunzător de către întreg personalul implicat în organizarea competiţiei pe tot parcursul pregatirii și desfășurării evenimentului.
 3. Organizatorii se asigură de respectarea măsurilor de igienizare a mâinilor prin amplasarea de dispensere cu produse biocide avizate/autorizate la intrarea în spaţiul destinat evenimentului pentru toţi participanţii cât și amplasarea în grupul sanitar a dispenserelor cu săpun, a dispenserelor cu dezinfectant, precum şi a prosoapelor igienice de unică folosinţă (din hârtie),
 4. Accesul este permis numai în funcţie de capacitatea bazei, pentru a evita aglomeraţia, astfel încât să se asigure distanţa de siguranţă de cel puţin 2m faţă de celelalte persoane, și fiecărei persoane să îi revină un spaţiu de cel puţin 7 mp.
 5. La orice acces in perimetrul stabilit ca tabără de bază se va efectua triajul observaţional al participanţilor la activitatea sportivă şi măsurarea temperaturii corporale; în cazul în care o persoană manifestă simptomele de COVID-19 sau are temperatură măsurată cu un termometru noncontact mai mare de 37,3ºC, nu i se va permite accesul în perimetru şi i se va recomanda să contacteze medicul de familie
 6. Sedinta tehnica va consta într-un material video transmis concurentilor cu o săptămână înainte de concurs. În dimineața concursului, vom face o scurtă ședință tehnică la microfon, astfel încât să poată fi respectate măsurile de distanțare socială.
 7. Se asigura dezinfecţia periodică a elementelor folosite de mai multe persoane cu produse biocide avizate/autorizate în acest scop.
 8. Fiecare participant este rugat să păstreze distanța de 2m în tot timpul evenimentului, a ședintei tehnice, a premierii sau a oricărei alte activități din zona start/finish, pînă la plecarea în cursă și imediat după sosirea din aceasta.
 9. Conform legii, accesul spectatorilor în base camp este interzisă.

Kiturile de participare:

 1. Pentru minimizarea riscul de transmitere a noului coronavirus, toate produsele din kitul de participare vor fi pregătite în plicuri și sigilate cu 4 zile inainte de începerea distribuirii kiturilor. Toți participanții și organizatorii vor purta măști in zona de ridicare a kit-urilor.
 2. Distribuirea kiturilor de concurs se va face astfel:
    Joi, 24 septembrie Vineri, 25 septembrie Sâmbătă, 26 septembrie
  Locație Alpin Expe, Cluj-Napoca Rimetea, Școala Rimetea, Școala
  Interval Orar 09:00 – 17:00 17:00 – 21:00 06:00 – 08:00

 3. În tot spațiul evenimentului (base camp) fiecare participant poartă mască și păstrează o distanță fizică față de ceilalți participanți, față de voluntari și organizatori, de minim 2 metri.
 4. Ridicarea kitului se face pe baza cărții de identitate și a Declarației pe proprie răspundere și chestionarului epidemiologic completate. Acestea vă vor fi transmise prin e-mail.

Startul și traseul:

 1. Startul concursului se dă în valuri de câte 4 persoane, cu 10 secunde distanță între fiecare 2 valuri consecutive. La start participanții din fiecare val vor păstra o distanta fizică de minim 2 metri.
 2. Pe traseu, în cazul depășirilor, concurentul care vine din spate anunță verbal pe ce parte dorește să depășească iar concurentul din față va permite aceasta, ambii având obligația de a contribui la păstrarea distanței fizice, conform normelor legale. Alergătorii realizează rapid depășirile, cu respectarea maximului de distanța posibilă; în toate celelalte situații, vor menține o distanța de minim 2 metri față de ceilalți participanți.

Comportamentul în punctele de revigorare:

 1. La toate punctele de revigorare de pe traseu, precum și la centrul de concurs, punem la dispoziția participanților și membrilor echipei de organizare dezinfectanți și containere pentru deșeuri (măști și mănuși folosite, etc).
 2. La punctele de hidratare, alimentare, voluntarii vor fi echipați cu măști si mănuși și vor folosi un clește pentru a manipula produsele alimentare. Vă rugăm să permiteți voluntarilor să vă servească pentru a evita contaminarea spațiului de revigorare.
 3. Este interzisă eliminarea salivei în spaţiul marcat ca punct de revigorare, dat fiind că particulele de salivă sunt mediul cel mai propice pentru răspândirea SARS-Cov-2.

După finalizarea cursei:

 1. La finalizarea cursei, fiecărui participant i se va oferi medalia de FINISHER și o mască de unică folosință, pentru a fi purtată în tabăra de bază.
 2. La festivitatea de premiere și tombolă, toate persoanele vor purta mască și vor păstra distanța socială.
 3. Consumul alimentelor se face doar în spaţii deschise, cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului SARSCoV-2 în unităţile de alimentaţie publică, stabilite de Ministerul Sănătăţii şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. În cazul consumării de alimente/bauturi, participantul se distanțează de ceilalți participanți, la minim 2m.
 4. Participanții se obligă să asigurarea îndepărtarea echipamentului folosit în timpul competiției și colectatarea acestuia direct într-o pungă de plastic închisă ermetic, urmând ca după aceea să fie spălat/curăţat la o temperatură de minimum 80ºC. Materialele sportive trebuie să fie dezinfectate cu atenţie după fiecare folosire, cu produse biocide avizate/autorizate.

NU ARUNCAȚI DEȘEURILE, DE NICI UN FEL, DECÂT ÎN LOCURI ȘI CONTAINERE SPECIAL AMENAJATE! MUNTELE NU E COȘ DE GUNOI!

Procedura în eventualitatea depistării unui caz suspect de COVID-19

Organizatorul amenajează un spaţiu de izolare pentru cel puţin o persoană cu simptomatologie COVID-19, care să fie bine ventilată, să nu comunice cu alte incinte sau spaţii definite; utilitatea este aceea de a izola de persoanele prezente la competiţie orice persoană care prezintă simptome până la un consult de specialitate/testare/evacuare. Responsabilul sanitar anunţă imediat eventualul caz suspect către personalul medical aflat la locul competiţiei şi informează obligatoriu direcţia de sănătate publică locală si serviciul de urgenţe 112. Această încăpere este folosită doar pentru o astfel de situaţie.

Proceduri în eventualitatea apariţiei unui focar de infecţie pe perioada competiţiei
Organizatorii competiţiei întrerup competiţia în cazul în care descoperă cel puţin un caz de infecţie, până la finalizarea anchetei epidemiologice.

Ne rezervăm dreptul de a descalifica orice concurent care nu respectă măsurile sanitare sau utilizează limbaj inadecvat, ironic față de voluntari.

Dacă aveți nelămuriri sau sugestii vă rugăm să ni le faceți cunoscute la contact: info@trascautrailrun.ro sau trascautrailrun@gmail.com cu titlul mesajului ”Măsuri Covid”.