Egészségvédelmi óvintézkedések TTR 2020

A mi prioritásunk a ti egészségetek és biztonságotok!

Megbizonyosodtunk, hogy minden óvintézkedést megtettünk a SARS-COV-2 koronavírus terjedésének megelőzésére, az összes jogszabályi előírásnak, illetve a legjobb bevált eljárásoknak megfelelően.

Mindezek viszont csak akkor lesznek hatékonyak, ha együttműködünk és felelős módon járunk el úgy mi, a szervezők, az önkéntesek, a sajtó, mint ti, a résztvevők és a támogatóitok.

Kérünk, tartsátok be a szervezők összes utasítását, illetve a személyes higiéniai szabályokat. Kövessétek figyelemmel a szervezők által felszerelt, összes tematikus plakátot.
Minden résztvevő (sportolók, önkéntesek, hivatalos személyek, stb.) figyelemmel kell kísérje a saját egészségi állapotát és szigorúan be kell tartsa az alapvető szabályokat a COVID-19 ellen való védekezés érdekében, úgy mint: kezek higiéniája, szociális távolságtartás, a szemek, orr, száj érintésének elkerülése, a légzési higiénia betartása, illetve az otthonmaradásról és orvosi ellátás igényléséről szóló javaslatok betartása, ha a betegségre jellemző tünetek jelentkeznek.

Abban az esetben, ha az utóbbi 14 napon kapcsolatba kerültetek pozitív diagnózissal rendelkező személlyel, kérjük, izoláljátok magatokat!

Abban az esetben, ha a vírusfertőzéssel kapcsolatba hozható tünetek állnak fenn, láz, légzési nehézségek, légzésfrekvencia felgyorsulása, köhögés, torokfájás, kimerültség érzése, izomfájdalmak, fejfájás, hányinger, hasmenés, az ízlelőérzék és a szaglás elvesztése, kérjük, izoláljátok magatokat!

Meg akarunk bizonyosodni abban, hogy a TTR 2020-on mindenki számára ismertek lesznek, illetve hogy mindenki által be lesznek tartva a 2020 augusztus 12.-i 780-as számú

Rendelkezés 2. mellékletének elvárásai, melyek a szabadtéri egyéni sportok űzéséről szólnak.

A TTR 2020-ra való beiratkozással minden résztvevő kötelezi magát arra, hogy tisztelje és betartsa a feltüntetett egészségügyi rendelkezéseket, óvintézkedéseket.

Az egészségügyi óvintézkedések betartásáért felelős személyek: Sinziana Ghinet és Bogdan Cardos.

A rendezvény egész területén minden résztvevő maszkot kell viseljen és be kell tartsa a fizikai távolságot a többi résztvevővel, az önkéntesekkel, illetve a szervezőkkel szemben.

A verseny előtt :

 1. A szervezők szalaggal elkülönítik a « tabăra de bază – alaptábor » nevű zónát.
 2. A szervezők gondoskodnak arról, hogy a verseny szervezésében részt vevő teljes személyzet viseli a védelmi felszereléseket (maszk, kesztyű) az esemény előkészítése és lefolyása alatt.
 3. A szervezők gondoskodnak a kézfertőtlenítésről szóló szabályok betartásáról azáltal, hogy jóváhagyott/engedélyezett biocid tartalmú szerekkel ellátott adagolókat helyeznek el az esemény területének bejáratánál az összes résztvevő számára, valamint szappan-adagolókat, fertőtlenítő-adagolókat és egyszer használatos (papír) higiénikus törülközőket a mosdókba.
 4. A zsúfolódás elkerülése érdekében a belépés csak a bázis kapacitásának megfelelően engedélyezett, úgy, hogy betartható legyen a minimum 2m biztonsági távolság más személytől, illetve minden személynek jusson legkevesebb 7 m² személyes terület.
 5. Az alaptábornak kijelölt területre való minden belépésnél megtörténik a résztvevők megfigyelésen alapuló kiválogatása, valamint a testhőmérséklet megmérése; abban az esetben, ha egy személynél a COVID-19 tünetei jelentkeznek, vagy a kontaktusmentes lázmérővel mért testhőmérséklete meghaladja a 37,3ºC-t, nem engedélyezik a belépését a területre és javasoli fogják, hogy vegye fel a kapcsolatot a családi orvosával.
 6. A technikai gyűlés egy videó.anyagból fog állni, melyet a versenyzőknek egy héttel a verseny előtt fognak közvetíteni. A verseny reggelén egy rövid technikai gyűlést tartunk mikrofonon keresztül, azért, hogy be lehessen tartani a szociális távolságtartásról szóló rendelkezéseket.
 7. Biztosítva lesz a több személy által használt tárgyak rendszeres fertőtlenítése az erre a célra jóváhagyott/engedélyezett biocid tartalmú szerekkel.
 8. Felkérünk miden résztvevőt, hogy tartsa be a 2m távolságot az esemény teljes időtartama alatt, a technikai gyűlésen, a megnyitón, illetve minden más tevékenység alatt a start/finish zónában, a versenybe való beindulásig, illetve rögtön a versenyből való beérkezés után.
 9. A törvény értelmében a nézők belépése az alaptáborba tilos.

Részvételi készletek:

 1. Az új koronavírus közvetítés veszélyének minimalizálása érdekében a részvételi készletből minden termék a kiosztás elkezdése előtt 4 nappal lesz előkészítve és tasakba zárva. Minden résztvevő és szervező maszkot fog viselni részvételi készlet átadási helyén.
 2. A részvételi készlet kiosztása a következőképpen fog végbemenni:
    Csütörtök, szept. 24 Péntek, szept. 25 Szombat, szept. 26
  Helyszín Alpin Expe, Cluj-Napoca Rimetea/Torockó, Iskola Rimetea/Torockó, Iskola
  Óra intervallum 09:00 – 17:00 17:00 – 21:00 06:00 – 08:00

 3. Az esemény teljes területén (base camp/alaptábor) minden résztvevő maszkot kell viseljen és be kell tartsa a minimum 2 m távolságot a többi résztvevőtől, az önkéntesektől, valamint a szervezőktől.
 4. A részvételi készlet átvevése a személyi igazolvány, a kitöltött, saját felelősségvállalási nyilatkozat és járványügyi kérdőív alapján fog történni. Ezeket e-mailben fogjuk közölni.

A start és az útvonal:

 1. A versenyben való startolás 4 személyes hullámokban fog történni, 10 másodperces távolsággal minden 2 egymásutáni hullám között. A startnál minden résztvevő be kell tartsa a minimum 2 méter távolságot.
 2. Az útvonalon az előzések esetén a hátulról közeledő versenyző szóban értesíti az előtte levőt arról, hogy melyik oldalon akarja megelőzni, az elöl levő versenyző pedig megengedi neki. Mindkettőjük felelőssége a a törvényes rendszabályok értelmében levő fizikai távolság betartása. A versenyzők gyorsan kell véghezvigye az előzést, a lehetséges maximális távolságtartással; minden más esetben meg fogják tartan a minimum 2 méter távolságot a többi résztvevőktől.

Magatartás a pihenő pontokon:

 1. Az útvonalon levő minden pihenő ponton, valamint a versenyközpontban is biztosítunk a résztvevők és a szervező csapat tagjai számára a fertőtlenítőket és szemetes konténereket (használt maszkok, kesztyűk, stb. számára).
 2. A hidratáló, élelmező pontoknál az önkéntesek maszkokat és kesztyűket fognak viselni és egy fogóval fogják kezelni az élelmiszereket. A pihenő pont befertőzésének elerülése érdekében kérjük, engedjétek meg az önkénteseknek, hogy kiszolgáljanak.
 3. Tilos a nyál kibocsátása a kijelölt pihenő pontokon, mivel a nyál részecskék a legjobb közegnek számítanak a SARS-Cov-2 közvetítésére.

A verseny befejezése után:

 1. A verseny befejezése után minden résztvevőnek átadják a « FINISHER » medált és az egyszer használatos maszkot, amit az alaptáborban kell viseljen.
 2. A díjazási ünnepségen és a tombolán minden személy maszkot kell viseljen és be kell tartsa a szociális távolságot.
 3. Élelmiszerek elfogyasztása csak nyílt területen, a SARS-Cov-2–vírus terjedését megelőző, közétkeztetési egységekre vonatkozó normák betartásával lehet, melyeket az
 4. Egészségügyi Minisztérium és a Nemzeti Állategészségügyi és Élelmiszerek Biztonságáért Felelős Hatóság ír elő. Élelmiszerek/italok fogyasztása esetén a résztvevő el kell távolódjon a többiektől minimum 2 méterre.
 5. A résztvevők kötelezik magukat a verseny idején használt felszerelések eltávolítására és ezek rögtöni begyűjtésére hermetikusan zárt nylonzacskókba, hogy azután ki legyenek mosva minimum 80ºC-on. A sportfelszereléseket minden használat után gondosan ki kell fertőtleníteni jóváhagyott/engedélyezett biocid tartalmú fertőtlenítőszerekkel.

NE DOBJATOK EL SEMMIFÉLE SZEMETET MÁSHOVA, MINT A SPECIÁLISAN E CÉLRA KIJELÖLT HELYEKRE ÉS KONTÉNEREKBE! A HEGY NEM SZEMETESKUKA!

Eljárás COVID-19-gyanús eset felfedezése esetén

A szervező biztosít legkevesebb egy COVID-19 szimptómás személy számára egy izolációs teret, amely jól van levegőztetve és nem kommunikál más helységekkel, vagy meghatározott terekkel; célja, hogy bárkit, akinél tünetek jelentkeznek, el lehessen szigetelni a versenyen jelenlevőktől mindaddig, amíg egy szakorvosi vizsgálat/tesztelés/vagy elszállítás sorra kerülhet. Az egészségügyi felelős azonnal jelenti az esetleges gyanús esetet a versenyen jelen levő orvosi személyzetnek és kötelezően értesíti a helyi közegészségügyi egységet, illetve a 112-s sürgősségi egységet. Ezt a helységet kizárólag erre a célra fogják használni.

Eljárások egy esetleges, a verseny ideje alatt fellépő fertőző góc esetén

Abban az esetben, ha legalább egy fertőzéses esetet fedeznek fel. a vereny szervezői félbeszakítják a versenyt a járványügyi vizsgálat befejezéséig.

Fenntartjuk a kizárás jogát minden olyan versenyzővel szemben, aki nem tartja be az egészségügyi rendelkezéseket, vagy nem megfelelő, irónikus hangnemet használ az önkéntesekkel szemben.

Ha bármilyen kérdésük, vagy javaslatuk van, kérjük, közöljék velünk az info@trascautrailrun.ro, vagy trascautrailrun@gmail.com e-mail címeken, « Măsuri Covid » címmel.